Rok 2021 se chýlí ke konci, je tedy čas založit nové téma :) Jaké lety vás v nadcházejícím roce čekají?  Při volné neděli jsem si doplánoval část cest, takže u mě zatím takto: Březen Osijek - Rijeka - Split - Dubrovník, Trade Air, L410 Split - Pula, Trade Air, L410 Záhřeb - Praha, Eurowings, 319 Květen Praha - Barcelona, Vueling, 320 Barcelona - Madrid, Air Europa, 788 Madrid - Miami, Air Europa, 788 Fort Lauderdale - Guayaquil, Spirit Airlines, 320 Cuenca - Quito, Aeroregional, 735 nebo 734 Quito - Guayaquil, Air Europa, 788 Guayaquil - Madrid, Air Europa, 788 Madrid - Frankfurt, Air Europa, 738 V plánu je zrušená Madeira (vrácení peněz od TAPu trvalo jen měsíc! :D) a také Oděsa + Moldavsko + Podněstří.  .

Vaše lety 2022

Založil ve fóru Co se nevešlo

Za mě dlouhodobě žádná zázrak. Ale aspoň něco.

Únor

Berlín - Amsterodam - Panama City. KLM. Zážitkový poslední segment do Berlína v bouři Eunice v okamžiku, kdy byla většina letů nad Evropou zrušena.

Březen

Praha - Bergamo. Ryanair.

Květen

Vídeň - Amman - Lauda

Červenec

Praha - Catanie. Výlet od wizzu zadarmo - díky kompenzaci, návrat s jednodenním zpožděním.

Září

Ze Splitu Beneteau Oceanis 38.1 :-)))

Wroclaw - Tirana. Wizz

Říjen

Praha - Tbilisi. S Wizzem na krátkodobé lince na dny vína.

https://my.flightradar24.com/Standa83/2022

0 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

Pekne ses proletel i projel Latinskou Amerikou. Tusim, ze z Bs.As. do duhoveho Pelotas na odlet jsi projel mene znamou Uruguayi. Take podel pobrezi nebo jsi snad zajel i za necim zajimavym ve vnitrozemi?

A pozdeji z Ria do Santa Cruz/Sierra jestli to bylo po zemi, tak docela streka. Ze by pres Minas, Goias, Brasilia DF? Nebo za faunou do Pantanalu a pak tim nekolikahodinovym vlakem z Corumba? 

Presne tak, do Pelotas jsem jel pres Uruguay, ale zustal jsem jen na pobrezi. Na zajizdeni do vnitrozemi mi bohuzel nezbyl cas, coz me celkem mrzi, ale mel jsem tou dobou uz koupeny prelet v Brazilii a navic jsem chtel venovat vic casu hlavne Bolivii, Peru a Kolumbii, pricemz by se mi hodilo byt v breznu uz zase v Kalifornii. Mam tam v planu zastavku na Havaji a uz koupeny let Honolulu-Sydney.

Z Ria jsem jel do Santa Cruz pres Sao Paulo, Foz do Iguacu a Paraguay a vsechno to bylo busem. Pantanal me hodne lakal, ale touhle dobou je tam obdobi destu, takze jsem ho nakonec vynechal a projel misto toho Paraguay.

0 Citovat

tento rok 26:

https://my.flightradar24.com/romanherda/2022


2022.png

0 Citovat

Tento rok bol môj najúspešnejší pokiaľ ide o lety:
17-02 Budapešť - Paríž CDG s Air France (A320)
17-02 Paríž CDG - Doha s Qatarom (A380tka - mňamka)
18-02 Doha - Lagos s Qatarom (B788)
22-02 Cotonou - Abidžan s Air Cote d´Ivoire (A320)
22-02 Abidžan - Akkra s Emirates (B777)
25-02 Akkra - Abidžan s Air Cote d´Ivoire (DH8D)
26-02 Abidžan - Dakar DSS s Mauritania airlines (E75)
27-02 Dakar DSS - Miláno s Air Senegal (A321)
27-02 Miláno - Budapešť s Wizz (A20N)

08-09 Viedeň - Džidda so Saudiou (A320)
09-09 Džidda - Bangkok so Saudiou (B78X)
09-09 Bangkok - Kuala Lumpur s Malaysiou (B738)
10-09 Kuala Lumpur - Džakarta s Air Asiou (A320)
11-09 Džakarta - Džajápura s Garudou (B738 - uplatnenie vouchra)
11-09 Džajápura - Merauke s Garudou (B738)
12-09 Merauke - Džajápura s Lion Air (B739)
13-09 Džajápura - Makasar s Citilink (A320)
13-09 Makasar - Surabaya s Citilink (A320)
14-09 Surabaya - Kupang s Lion Air (B738)
14-09 Kupang - Atambua s Wings Air (ATR76)
15-09 Dili - Darwin s Airnorth (E120)
16-09 Darwin - Denpasar s Jetstar (A320 - hrôza, katastrofa, horor)
16-09 Denpasar - Kuala Lumpur s Air Asia (A321)
16-09 Kuala Lumpur - Bangkok BKK s Air Asia (A320)
18-09 Bangkok - Rijád so Saudiou (B789)
18-09 Rijád - Džidda so Saudiou (B789)
18-09 Džidda - Viedeň so Saudiou (A320)

4 Citovat

Druid napsal(a):

Presne tak, do Pelotas jsem jel pres Uruguay, ale zustal jsem jen na pobrezi. Na zajizdeni do vnitrozemi mi bohuzel nezbyl cas, coz me celkem mrzi, ...

Z Ria jsem jel do Santa Cruz pres Sao Paulo, Foz do Iguacu a Paraguay a vsechno to bylo busem. Pantanal me hodne lakal, ale touhle dobou je tam obdobi destu, takze jsem ho nakonec vynechal a projel misto toho Paraguay.

Taky me ve vnitrozemi nic kloudneho nenapadlo, tak jsem to bral tenkrat Uruguayi pouze po pobrezi (Colonia del Sacramento, Montevideo, Punta del Este, Santa Teresa, San Miguel, Chuy).

Ovsem z Ria az k Iguacu to bylo komfortnim autobusem jen asi okolo 24 hodin, a pak z trhu v Ciudad del Este pres Asuncion skrz paraguayske Chaco az do Bolivie, vazne dost dlouhe. Mel jsi moznost poznat i stripky nemecke kultury v mistech zvanych Neu-Halbstadt nebo Filadelfia nebo jsi tamtudy jen profrcel?

0 Citovat

Druid napsal(a):

Prosinec
Santa Cruz - El Alto (Boliviana)
Trinidad - Santa Cruz - Sucre (EcoJet)

Takže jsi jel po zemi z La Pazu do Trinidadu? Bylo to s odbočkou do Rurrenabaque? Jaká byla silnice? Před 10 lety byl úsek Coroico - Rurrenabaque ve velmi špatném stavu (co jsem četl a slyšel) a obtížně sjízdný v období dešťů, což jsi tam zrovna byl.

0 Citovat

Vlastně by mě momentální situace tamních silnic zajímala taky, neboť jsem jářku před 17 lety jel tuto trasu přesně naopak. Z Trinidadu přes poklidné indiánské San Ignacio de Moxos a San Borja do Rurre to byl fakt aspoň dvoudenní očistec (sedíce na prknech v nákladové části jakéhosi terénního auta, bahno, občasné brodění se přes rozlité říční toky atd.). Jinak městečko Rurrenabaque bylo fakt kouzelné, krásně položené na úpatí And a nekonečné rovinné Amazonie. Z Rurre přes Coroico do La Pazu jsme pak jeli už řádným autobusem, který to v noci po "el Camino de la Muerte" celkem svižně vyjížděl. Další den jsem to chtěl vidět za světla, takže znovu dolů a nahoru mikrobusy (ne na kole dolů, jak to nějaké skupinky v rámci adrenalinového výletu jezdí).

1 Citovat

Jakub Langer napsal(a):

Ovsem z Ria az k Iguacu to bylo komfortnim autobusem jen asi okolo 24 hodin, a pak z trhu v Ciudad del Este pres Asuncion skrz paraguayske Chaco az do Bolivie, vazne dost dlouhe. Mel jsi moznost poznat i stripky nemecke kultury v mistech zvanych Neu-Halbstadt nebo Filadelfia nebo jsi tamtudy jen profrcel?

Tam jsem jen profrcel. Zastavil jsem se jen v Ciudad del Este, Villarice a Asuncionu. Zvazoval jsem jeste zajet do Concepcionu a sjet reku Paraguay na nakladni lodi do Bahia Negra, nicmene nebyl jsem schopny dohledat, jestli bych se tam odtud dokazal nejak rozumne dostat do Paraguaye a jet to po te rece zase zpatky by uz zabralo moc casu. Ono celkove to s dalkovymi spoji bylo dost komplikovane, protoze v prubehu pandemie se spousta z nich zastavila a zjistit ted, jestli dany spoj uz zase jezdi nebo jeste porad ne, bylo obcas temer nemozne. Pokud teda nebyl clovek ochotny na to misto dojel a tam se pak proste zeptal, pripadne zaplatit nekoho mistnoho, aby ho odvezl. Proto jsem ten Concepcion nakonec vynechal.


Libor_S napsal(a):

Takže jsi jel po zemi z La Pazu do Trinidadu? Bylo to s odbočkou do Rurrenabaque? Jaká byla silnice? Před 10 lety byl úsek Coroico - Rurrenabaque ve velmi špatném stavu (co jsem četl a slyšel) a obtížně sjízdný v období dešťů, což jsi tam zrovna byl.

Presne tak, zastavil jsem se na par dni v Rurrenabaque a az pak jsem zamiril do Trinidadu. Silnice La Paz - Rurrenabaque je ted uz cela vyasfaltovana a sjizda naprosto v pohode. O neco horsi je to s usekem Yucuma - Trinidad. K tomu jsem na netu cetl, ze je to hodne spatne v obodbi destu, ale zrovna tak jsem pak nasel dva komentare, ktere tvrdily, ze je tam od roku 2021 nova silnice a je to uz dobre sjizdne i v obdobi destu. Realita byla takova, ze vetsinu cesty je to ted uz celkem v pohode, nicmene porad tam zbyva par desitek kilometru, kde je to hodne spatne. A reky se uz vubec nebrodi, je tam jen privoz pres reku Mamore tesne pred Trinidadem, jinak je vsechno pres mosty.

Ja jsem se do trasy Rurrenabaque - Trinidad odvazne pustil v autobuse (presvedceny temi prispevky, ze to uz je v pohode) a samozrejme jsme v tom spatnem useku zapadli. Bylo to nejak kolem devate vecer, takze jsme tam pak v tom zapadlem autobuse nocovali (dost do nej zatekalo, takze nic moc na spani), rano se autobus uz nepovedlo nastartovat a ja jsem to nakonec vzdal a preskocil jsem do sdileneho taxi, co jelo kolem (bezny minibus, zadny terenak). V tom jsme to pak uz dojeli, ac mel misty taky celkem co delat.

Realne se to ted uz autem da v obdobi destu prejet podle me tak za 6-7 hodin (z Rurrenabaque do Trinidadu) a vubec bych se nebal jit i do minibusu. Sem tam asi zapadnou, ale to je nekdo vytahne a jak je to spatne ted uz jen kousek, tak se to celkem da. U tech autobusu je to dost o stesti. Videl jsem, ze nektere autobusy to projet zvladly, ale kdyz uz ten autobus zapadne, tak pak je docela problem sehnat nekoho, kdo by ho dokazal vytahnout.

2 Citovat

Dival jsem se na to, kde je ta Yucuma. Napred jsem nasel Santa Ana del Yacuma a celkem se podivil, nebot tamtudy by ta cesta byla asi jeste vetsi divocina, mimo hlavni tah. Myslels ale Yucumo, kde se silnice vetvi na Rurre, Coroico a Trinidad.

Pri te prilezitosti jsem si vzpomnel na dalsi podobny projety usek nekdy pred 11 lety, a sice Cobija - Riberalta. Reku Madre de Dios jsme jeste prejeli na balse, ale pak reka Beni byla docela oriskem a na noc jsme se zasekli pred ni a par kilaku pred cilem v Riberalte. Nocovani v autobuse nebyl zadnej med. Inu aspon jsme se posilnili prave zabitou slepici a cerstve pripravenou mistnimi caboclos. Dalsi den pokracovani do Guayaramerinu a pres reku Mamore do Guajara-Mirimu uz bylo celkem snadne. Nasledne do civilizace jiz po brazilskem asfaltu 👍

 

1 Citovat

Tento rok slabší - 26 letů.

https://my.flightradar24.com/Mauny/2022

1 Citovat

https://my.flightradar24.com/Honzazprahy

2 Citovat

Karáčí, Islámábád, Libanon - dobře ty :D Příští rok to bude Tripolis, Damašek a Kyjev.

0 Citovat

😁 Bude to Rangún a Bandar Seri Begawan 

0 Citovat

Do Libye údajně uvažuje Ryanair spustit lety... :-D

https://www.airways.cz/zprava/ry...a-a-libye/

0 Citovat

Zvláštní, vždyť do Libye nelze získat turistické vízum 

0 Citovat

https://my.flightradar24.com/HankaK77/2022

1 Citovat

Zrovna je článek o Lybii v prosincovém Lidé a země. Turistická víza ne. Nicméně vám jejich cestovní agentury můžou zařídit víza obchodní. Letí se tam přes Tunis. Celou dobu má člověk jako doprovod průvodce a policajta v civilu, což samozřejmě sám platí. Zážitek to ale určitě je, jak pobřeží, tak oázy a Sahara. Především tam sice vládne napětí a lidi jsou frustrovaní z toho, co se stalo a pořád děje, ale na první pohled všechno nějak funguje.

0 Citovat

Hanka K napsal(a):

https://my.flightradar24.com/HankaK77/2022

Mozna neco delam spatne, ale u Hancina profilu je pouze tato hlaska: 

Sorry, this profile is private

 
0 Citovat

Aha, tak to možná něco dělám špatně já :-( .. děkuji za upozornění Jakube, kouknu na to ..


vystrizek.png

0 Citovat

Měla jsi rok 2022 pestrý. Namátkou s pevnostmi, kostely, medinou na Maltě, s barevnými vulkány na Lanzarote nebo s bacalhau a pastéis de nata i s tóny fado v Lisabonu 👍

1 Citovat

V nastavení je potřeba dát profil jako public

2 Citovat

Ano, byl to pro mě výjmečný rok, obvykle letím tak 2x do roka, víc jsem si nemohla dovolit, ale covid tomu napomohl a nebýt tady Honzy @JanVidim s jeho bezkonkurenčním tipem s letenkama za 10e, se kterým se s náma nesobecky podělil, určitě by to nebyla oproti loňským rokům větší změna. Navíc mě to docela nakoplo, víc jsem se otrkala a levnější letenky si díky Vám všem tady už taky umím sama vyhledat a tak se rok 2023 rýsuje v podobném duchu jako ten letošní a mám z toho velkou radost a těšení :-)

Profil upraven, nastavení jsem si při založení profilu špatně zkontrolovala, děkuji 

2 Citovat

Však to je dobře, tohle byly dobré destinace, kde se otrkat.

1 Citovat

Naneštěstí to není jen o letenkách a poslední dobou bych potřeboval podobný trik i na ubytování 🤣

0 Citovat

@Michal: Ubytování nějak citelně podražilo oproti předcovidovým časům? (Jen se ptám, sám jsem dřív po Evropě moc necestoval.) Když cestuješ asi ve dvou a máš pravidelný příjem jako Pražák v asi dobře placeném oboru, tak se takovému povzdechu trochu divím.

Jinak jsou stále levné hostely (pokud bys jel sám a nebyl to třeba Mykonos v hlavní sezóně) a nebo se holt dá "ubytovat" jako Miguelas.

0